Remedii pentru paraziți: tratamentul corect pentru helmintiază

Prezența paraziților în organism duce la consecințe grave asupra sănătății. Acestea includ dezvoltarea alergiilor, epuizarea generală și scăderea apărării imune, o stare de hipovitaminoză și anemie, precum și tulburări ale sistemului nervos, nevroză, insomnie și apetit slab. Tratamentul corect îndreptat împotriva paraziților, larvelor și ouălor acestora, precum și utilizarea medicamentelor care vor restabili procesele metabolice perturbate de prezența oaspeților neinvitați în organism, pot elimina toate aceste manifestări.

A scăpa de paraziți: principii generale

un medic prescrie un medicament pentru paraziți pentru un bărbat

În primul rând, tratamentul vizează eliminarea completă a corpului de viermi și larvele lor. Dacă cel puțin un parazit rămâne în organism, acesta poate duce la reinfectare. Numai medicamentele sunt indispensabile aici și acest lucru se datorează faptului că mulți paraziți se transmit prin mâini murdare. În acest sens, chiar dacă pacientul a băut un remediu pentru paraziți, dar, în același timp, neglijează regulile igienei personale și este în permanență în contact cu sursa paraziților (oameni sau animale), este posibilă o reinfecție rapidă .

Prin urmare, tratamentul paraziților constă din două componente obligatorii:

  • Utilizarea de remedii parazitare pentru a le elimina din corp.
  • Prevenirea reinfecției (igienă personală, dezinfectarea casei, obiectelor personale și suprafețelor, tratamentul tuturor membrilor familiei, animalelor de companie).

În plus, este adesea nevoie de o terapie suplimentară pentru acele tulburări pe care parazitul le cauzează prezenței sale în organism.

Tratamentul împotriva paraziților

consultați un medic pentru paraziți în organism

Baza terapiei împotriva paraziților care au fost găsiți în organism este utilizarea medicamentelor antiparazitare. Aceste medicamente pot afecta atât adulții, cât și ouăle și larvele acestora. Selectarea medicamentelor împotriva paraziților trebuie tratată exclusiv de către medic după primirea rezultatelor tuturor examinărilor necesare și evaluarea stării generale a pacientului. Autoadministrarea remediilor parazite atât pentru tratamentul cât și pentru prevenirea viermilor este interzisă și acest lucru se datorează mai multor factori. În primul rând, toate medicamentele împotriva paraziților aparțin unui grup special de agenți chimioterapeutici, au un puternic efect toxic asupra organismelor vii. Iar corpul uman nu face excepție în acest sens. Dozarea greșită sau selecția medicamentelor poate deteriora ficatul sau rinichii, fără a afecta deloc helmintul.

În al doilea rând, medicul calculează doza în funcție de vârstă și greutate, utilizând medicamentul împotriva paraziților într-un curs scurt și doza maximă permisă și sigură.

În al treilea rând, conform rezultatelor analizei, este selectat un remediu pentru paraziți, care va fi eficient în acest caz particular, deoarece diferite tipuri de viermi (precum și larvele și ouăle lor) mor din diferite tipuri de medicamente.

Remedii pentru paraziți: clasificarea medicamentelor

prescrierea unui medicament pentru paraziți

Medicamentele care afectează paraziții și formele lor larvare, ouăle, sunt împărțite, în funcție de efectul asupra anumitor grupuri de viermi, în mai multe clase.

Primul grup este un remediu parazit care afectează o clasă de nematode. Acestea sunt împărțite în două subclase:

  • Medicamente care sunt active împotriva nematodelor intestinale.
  • Medicamente care acționează asupra speciilor de nematode extraintestinale.

Al doilea grup include medicamente care au un efect dăunător asupra clasei de cestode. Ele se încadrează și în două subgrupuri:

  • Medicamente care acționează asupra paraziților intestinali.
  • Medicamente care duc la distrugerea cestodelor în afara lumenului intestinal.

Al treilea grup include toate acele medicamente împotriva paraziților care acționează asupra fluke-ului. Ele sunt, de asemenea, împărțite în subcategorii:

  • Medicamente care acționează asupra paraziților intestinali.
  • Medicamente care duc la distrugerea cestodelor în afara lumenului intestinal.

Un loc special îl ocupă drogurile din al patrulea grup, aparținând unui spectru larg de acțiune. Aceasta înseamnă că un astfel de remediu parazit va fi eficient împotriva majorității helmintilor cunoscuți.

Terapie complementară: tratarea alergiilor, îmbunătățirea bunăstării

remedii pentru paraziții din organism

În plus față de tratamentul antiparazitar, medicamentele sunt adesea folosite pentru a îmbunătăți starea pacientului, pentru a normaliza bunăstarea și pentru a avea un efect general de întărire. În plus, datorită alergiei puternice a organismului atunci când este infectat cu paraziți, este indicat și tratamentul alergiilor cu agenți specifici. Alergia apare ca răspuns la pătrunderea și reproducerea paraziților, străini corpului, se poate agrava în perioada de moarte în masă a paraziților. Prin urmare, antihistaminicele sunt uneori prescrise ca prevenire a exacerbărilor alergiilor pe fondul tratamentului helmintiazei.

Pentru ameliorarea intoxicației, îndepărtați deșeurile și antigenele paraziților, mai ales dacă există o alergie pronunțată, în timp ce luați medicamente antihelmintice, este indicat aportul simultan de antihistaminice și sorbenți. Mai mult, terapia sorbitoare și antialergică începe cu aproximativ trei zile înainte de a lua medicamentul principal și continuă cel puțin 5 zile după acesta.

Adesea, helmintiasele duc la perturbarea florei microbiene intestinale și, prin urmare, se recomandă utilizarea activă a produselor lactate fermentate, a alimentelor vegetale și a unui curs preventiv de probiotice pentru a restabili biocenoza normală. În timpul tratamentului, merită să excludeți din dietă alimentele iritante, grele, alimentele dense și excesul de proteine. Cele mai utile vor fi supele și tocanele ușoare de legume, cerealele și produsele lactate. Este important să consumați multe lichide pentru a elimina în mod activ toxinele din organism.