Helmintiaza la om - simptome și tratamentul viermilor, diagnostic

Deteriorarea sănătății poate fi observată nu numai din infecțiile care pătrund în organism.

Paraziții și viermii pot provoca, de asemenea, stare de rău, slăbiciune și o stare de defalcare. Ele pot duce la multe dintre consecințele pe care oamenii le iau de obicei pentru manifestarea unui proces inflamator normal.

Ce este helmintiaza? Și ce simptome prezintă în corpul uman?

Răspunsurile sunt destul de simple.

Helminții sunt paraziți, rotunzi și tenia, precum și reprezentanții lor strălucitori, cum ar fi viermii rotunzi, oxiurii, tenia bovine, tenia și mulți alții. Cu siguranță mulți au dat peste ele în copilărie sau deja la maturitate.

Boala, care a primit numele corespunzătoare, precum helmintiaza, este rezultatul influenței și activității helminților în organism.

Infecție cu viermi

paraziți în intestinul uman

Paraziții pot pătrunde în corpul unei persoane, atât curați inutil, cât și neobsedați de sănătatea lor, în mai multe moduri. Sunt destui.

Luați în considerare cum apar helminții într-un corp sănătos:

 • strângere de mână normală. Cel mai simplu mod de a ajunge la o nouă gazdă pentru un parazit. Prin straturile superioare ale epidermei, acestea intră mai întâi în piele, apoi în sânge. Această metodă de transmitere funcționează și atunci când intră în contact cu animalele străzii fără adăpost și când atingeți obiectele altor persoane. Datorită circulației sanguine bune a unei persoane sănătoase, nu le este greu să atingă scopul și să se regăsească în locul ales al viitorului lor habitat;
 • prin apă. Mulți helminți sunt perfect conservați ca larve în apă dulce și chiar de mare. Nu uitați de fântânile satului și conductele de apă. Nu sunt prea sensibili. De asemenea, trebuie luată precauție atunci când vizitați piscine, băi și saune. Poate că sunt procesate prost;
 • sol umed și nisip. Ouăle multor tipuri de viermi ies cu fecale și cad pe aceste suprafețe. În zonele suburbane suburbane și chiar într-o cutie de nisip pentru copii, este ușor să te infectezi;
 • produse de calitate scăzută. Acestea includ adesea fructe de mare, fructe și legume, ouă și lapte, brânză de vaci;
 • locuri de aglomerație publică în masă de oameni. Supermarketuri, magazine, farmacii si spitale. Aici, în fiecare zi, mulți oameni apucă mânerele ușilor, rafturile, produsele ambalate și balustradele. Și nu faptul că toate sunt sănătoase. Nu uitați de murdăria care intră în aceste încăperi în perioadele ploioase și umede;
 • În anotimpurile de vară și toamnă, insectele reprezintă un pericol. Țânțarii și muștele, chiar și cu labele, pot transporta ouă microscopice mici.

La această listă a apariției invaziei helmintice la adulți și copii, se poate adăuga și nerespectarea regulilor obișnuite elementare de igienă personală.

Ce helminți pot fi infectați

tipuri de paraziți umani

Există un număr mare de reprezentanți ai paraziților. Și toate intră în corp în moduri diferite, migrează în interior și afectează anumite organe. Unii dintre ei aleg o singură gazdă, în timp ce alții își petrec întregul ciclu de viață cu diferiți transportatori.

Oamenii pot observa mai mulți paraziți izolați în corpul lor:

 1. cei mai frecventi viermi rotunzi sunt nematozii. Mici indivizi albici. Atinge 40 mm. Toată lumea cunoaște viermi rotunzi, oxiuri, viermi bici și viermi tropicali de Guineea. Ei trăiesc în intestine, ouăle sunt depuse în anus, adesea excretate cu fecale. Determinarea infestarii cu helminti cu nematozi este foarte simpla si fara analiza;
 2. teniile parazite sunt mai mari și mai periculoase. Ajungând la 10 metri, migrează și pătrund în aproape toate organele și sistemele vitale. Au existat cazuri de sufocare după mișcările parazitului prin sistemul respirator. Se manifestă prin tenia bovină, tenia;
 3. trematode, trematode. Sunt nepretențioși față de habitat, prin urmare pătrund în corp atât prin sol, cât și prin apă. Acestea călătoresc în tot corpul uman și sub sebum sunt ușor de văzut. Aceasta este în principal zona ochilor și a pleoapelor. Ele distrug nu numai microflora intestinală, ci și țesuturile altor organe. Efectele toxice duc la epuizarea organismului.

Desigur, este imposibil să identifici în mod independent ce helmint se află într-o persoană. Doar metoda de testare a viermilor și o examinare completă determină tipul și tratamentul ulterior, iar profilaxia este prescrisă în caz de recuperare.

Simptomele paraziților în organism

Dacă helminții au intrat în organism, atunci nu îi puteți identifica imediat după simptomele infecției. Unele apar abia după un anumit timp.

Dar toate semnele viermilor la un adult sunt destul de grave și, la prima vedere, procedează fără motiv:

 • o creștere bruscă a temperaturii până la nivelul procesului inflamator. De obicei, 37, 6°C până la 38°C;
 • manifestare de greață, vărsături;
 • durere în abdomen și buric;
 • posibilă roșeață a pielii;
 • slăbiciune, somnolență, oboseală;
 • scrâșnirea involuntară ocazională a dinților pe timp de noapte;
 • tuse uscată persistentă și dificultăți de respirație;
 • încălcarea scaunului normal. diaree sau constipație;
 • mâncărime în anus;
 • dobândirea unui ton gălbui sau prea pal al pielii;
 • disconfort la nivelul mușchilor și articulațiilor.

Nu este imediat posibil să se facă un diagnostic precis pe baza unor astfel de semne. Dar helminții la oameni prezintă doar acele simptome care corespund organelor lezate. Și acesta este de obicei intestinele, bronhiile și ficatul cu rinichi.

Semne de alergare a helmintiază

dureri abdominale datorate paraziților

Detectarea tardivă a paraziților poate duce la consecințe mult mai complexe:

 1. o scădere bruscă a imunității. Ca rezultat, capacitatea oricărei infecții și virus de a pătrunde în organism;
 2. urticarie, astm bronșic, ca o consecință a acțiunii otrăvitoare constante a paraziților. Deversarea viermilor provoacă o alergie gravă în organism;
 3. căderea intensă a părului, genele;
 4. unghii fragile inexplicabile;
 5. carii dentare, smalțul dispare treptat;
 6. sângerare abundentă a gingiilor;
 7. nervozitate, tulburări psihice.

Viermii la oameni nu numai că prezintă simptome de infecție, dar provoacă și multe boli, exacerba cursul bolilor existente și, prin urmare, tratamentul paraziților este obligatoriu.

Este mai bine să efectuați o examinare la timp și să începeți o îndepărtare complexă cu drepturi depline a helminților din corp.

Boli cauzate de paraziți

infecții cauzate de paraziți

Semnele caracteristice nemiloase ale invaziei helmintice indică faptul că organismul este supus unor efecte toxice severe sau deja leziuni multor organe și sisteme:

 • perturbarea tractului gastrointestinal. Datorită faptului că majoritatea helminților aleg acest loc pentru creștere și dezvoltare ulterioară. Se exprimă în obstrucție intestinală, disbacterioză, diaree, pancreatită;
 • probleme respiratorii. Fiecare migrație a parazitului îl duce invariabil către bronhii și plămâni. Acest lucru duce adesea la spasme, pneumonie;
 • sistemul nervos central are de suferit. Migrene, amețeli, pierderea orientării în spațiu, iritabilitate și depresie;
 • o creștere a splinei, ficatului, o scădere a nivelului de ieșire a bilei;
 • funcționarea necorespunzătoare a sistemului urinar. Uretrita, cistita;
 • probleme cu organele de reproducere. Vaginită, procese inflamatorii în uter, vagin, ovare. Posibilă infecție sexuală.

Acestea sunt simptome severe care apar cu helminți. Dacă îți pasă de sănătatea ta, cu siguranță ar trebui să mergi la medic. Oricare dintre semnele prezentate obligă specialistul să prescrie un examen special.

Cel mai frecvent test de sânge va arăta că au apărut paraziți în organism. Cu valori ale hemoglobinei mai mici de 100 g / l, un număr crescut de eozinofile cu peste 6%, o creștere a leucocitelor de la 9% și o scădere a eritrocitelor de la 3 g / l sau mai puțin.

De asemenea, o scădere bruscă a proteinelor și o creștere a imunoglobulinelor caracteristice alergiilor trebuie remarcate de către un specialist.

Bolile parazitare și simptomele lor

În funcție de tipul și clasa de viermi, semnele de infecție cu helminți au primit numele lor individuale, care îi deosebesc unul de celălalt. Pentru specialiști, această clasificare facilitează tratamentul, recuperarea și prevenirea ulterioară.

ascariaza. Indică în mod natural simptomele pe care le prezintă parazitul ascaris și posibilele boli concomitente. Cel mai adesea, nu se observă imediat, ci numai după 2 săptămâni după ingestia de helminți în organism.

Simptomele seamănă cu o tuse obișnuită, bronșită acută, alergii ușoare. Confundat cu o infecție comună, deoarece este însoțită de toate caracteristicile de mai sus și febră. Pot exista modificări ale ganglionilor limfatici.

Cu ascariaza cronică avansată, toate simptomele sunt complicate. Încep sărituri ale tensiunii arteriale, anorexia poate apărea împreună cu lipsa poftei de mâncare, dureri dureroase constante în abdomen. Vărsături regulate, tulburări ale scaunului. Fața devine palidă, culoarea pielii sănătoase dispare, apar cearcănele și umflarea. Noaptea, somnul slab sau absența lui completă devine obișnuit. În secrețiile fecale sunt vizualizați mici viermi albici.

Penetrarea oxiurilor sau enterobiaza. O apariție frecventă la copiii mici din cauza nerespectării regulilor de igienă personală. Infecția este cauzată de mâncărimi frecvente în anus. Oxiurii apar periodic. Timp de 1-2 zile cu pauze. Când paraziții intră, reacția organismului va fi scrâșnirea dinților involuntară pe timp de noapte, somn intermitent slab. Nu este deosebit de periculoasă, durerea nu provoacă.

Viermii, la fel ca flukes, aduc opistorhia cu ei. Cursul acut al bolii durează până la 8 săptămâni. În această perioadă, există o creștere a temperaturii corpului, greutate și balonare, diaree și o senzație de inflamație. Odată cu expunerea cronică la flukes, simptomele trec și la organele respiratorii, provocând alergii severe, la sistemul nervos central.

Paraziții teniei duc la multe consecințe ale prezenței lor în corpul uman. O tenia lată poate perturba pancreasul, poate duce la obstrucție intestinală, deficit de vitamina B12, scădere a hemoglobinei și anemie. În mod similar, toți reprezentanții teniei provoacă sindroame dureroase în cavitatea abdominală, balonare și greață.

Giardioza. Există un număr mic de acești paraziți în corpul uman. Dar sunt sigure în limitele normale. Odată cu exacerbarea, nivelul lor crește. Ceea ce duce la vărsături, amărăciune din cauza tulburărilor ficatului și stomacului, dureri caracteristice în abdomen, balonare și scaun afectat.

În mod firesc, astfel de simptome de helmintiază trebuie tratate și trebuie prevenite prin efectuarea unei prevenții complete.